2024. aasta Saaremaa ooperipäevade peaesineja on Kataloonia Ooper

Kuressaare lossihoovis täna keskpäeval peetud Saaremaa ooperipäevade avatseremoonial sõlmis Eesti Kontsert koostöölepingu festivali järgmise aasta külalisteatri Kataloonia Ooperiga. XVII Saaremaa ooperipäevad toimuvad Kuressaare lossihoovis 23.–28. juulini 2024.

40-aastase Kataloonia Ooperi (Òpera Catalunya) missioon on mängida lavastusi kogu Kataloonias, nii esineb trupp arvukates teatrimajades üle regiooni. Mängukavas on palju lastele ja noortele mõeldud lavastusi, teatri kunstilised eesmärgid on suunatud Katalooniast pärit või seal elavate loovisikute esitlemisele ja noorte talentide karjääri toetamisele.

Katalaanid toovad 2024. aasta Saaremaa ooperipäevadele Puccini ooperid „Tosca“ ja „Manon Lescaut“, Verdi „Trubaduuri“, flamenkoballeti Bizet’ „Carmeni“ muusikale ning piduliku ooperigala. „Meil on suur au olla kutsutud nii mainekale ooperifestivalile ning tutvustada kaunil Saaremaal katalaanide muusikatraditsioone ja Kataloonia ooperit,“ ütles Kataloonia Ooperi juht Oscar Lanuza. „Loodame oma lavastustega tuua sellele imelisele Eesti saarele killuke Vahemere valgust ja helisid ning segada neid siin Läänemere värvidega. Kutsume Eesti publikut ja ooperisõpru kogu maailmast meie etendustele ja loodame teid meeldivalt üllatada,“ lisas ta.

„Kataloonia Ooper Barcelonast on meie jaoks kokku pannud värviküllase ja põneva repertuaari, Puccini kahte ooperit näeb Saaremaal esmakordselt, nagu ka Bizet’ legendaarse ooperi „Carmeni“ tõeliselt ehedat, katalaanidele omaselt kirglikku flamenkoversiooni. Kindlasti on Kataloonia ooperi poolt pakutav väärikas külakost Saaremaa ooperipäevade nõudlikule publikule,“ rääkis Eesti Kontserdi juht Kertu Orro. „Mul on hea meel, et saame Eesti publikule tuua katalaanide ooperikultuuri koju kätte,“ lisas ta.

Tänavuste Saaremaa ooperipäevade peaesineja on Maria Bieșu nimeline Moldova rahvusooper ja -ballett, kelle jaoks on tegu teatri ajaloo suurima külalisesinemisega. Pidulikul avatseremoonial osalesid ka Eesti ja Moldova kultuuriministrid.

Järgmise aasta Saaremaa ooperipäevade piletid on saadaval aadressil www.saaremaaopera.com ja www.piletimaailm.com. 25. juulist 6. augustini on piletid 20 protsenti soodsamad.

Saaremaa ooperipäevi korraldab Eesti Kontsert, peatoetaja on Olerex; toetavad Saaremaa Vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital, BLRT Grupp, Liviko, Balbiino, Selver, Veho (Mercedes-Benz), Jazz Pesulad, Admirals, WOW Elamuskeskus, Tallinna Kaubamaja (I.L.U), Goldtime (Megafort OÜ), Meira Eesti (Segafredo), Arensburg ja Maison Lilli Jahilo. Ooperipäevade partnerid on visitsaaremaa.ee, Moldova suursaatkond Eestis, TS Laevad, Raadio Kadi, Eesti Rahvusringhääling, Punase Risti Saaremaa Selts ja Kuressaare Haigla Toetusfond.

Foto: Saaremaa ooperipäevade avamisel allkirjastasid Eesti Kontserdi juht Kertu Orro ja Kataloonia Ooperi juht Oscar Lanuza koostöölepingu – järgmised ooperipäevad keskenduvad katalaanide ooperikultuurile. Autor: Gunnar Laak/Eesti Kontsert

We use cookies on this site (website statistics).
Accept cookies No, thank you Privacy policy